ceturtdiena, 2011. gada 13. oktobris

Video ceturtdiena - Pyramids of Waste jeb The Light Bulb Conspiracy

Dienas joks: Alfā atvēries jauns veikals, kas savāks jūsu tikko iegādātos mēslus, lai aiztaupītu jums gājienu uz mēslaini pēc pieciem gadiem.

Ja filma, par kuru rakstīju iepriekš bija par to, ka esam kļuvuši par vienreizlietotāju sabiedrību, tad varētu teikt, ka šī ir par to, kādēļ mēs par tādiem esam kļuvuši - par t.s. plānoto nolietojumu.

Viss (gluži kā Holivudas grāvējos) aizsākās ASV, kur ražotāji jau pirms vairāk kā pus gadsimta atrada mūsu vājo vietu - kāri pēc jaunām lietām, un tādējādi arī iespēju, kā sev izdevīgā veidā iekustināt iesūnojušo ekonomiku - ražojot preces ar ierobežotu mūža ilgumu. Un viss sākās ar spuldzītēm...

ceturtdiena, 2011. gada 6. oktobris

Receptes mājas uzkopšanai

Kāds laiciņš pagājis, kopš pēdējo reizi šeit kaut ko esmu ierakstījis. Tas gan nenozīmē, ka nekas netiek darīts, lai samazinātu atkritumu daudzumu mūsu mājsaimniecībā. Gluži otrādi.

Šoreiz pastāstīšu par pāris mājās gatavotu tīrīšanas līdzekļu receptēm, kas ir izmēģinātas un pārbaudītas pēdējo dažu nedēļu laikā.

Vienu lietu noskaidrosim uzreiz - mūsu ģimenē ar mājas uzkopšanu nodarbojos es, jo mans sāpju slieksnis attiecībā uz to, cik nesakopts drīkst būt mājoklis ir viszemākais. Tas ir ļoti zems. Reizēm varu nostaigāt pa māju ar putekļu sūcēju pat vairākas reizes dienā. Neciešu pa māju staigāt čībās. Gribu staigāt zeķēs un gribu, lai vakarā tās neizskatās it kā es tajās (bez apaviem) būtu aizgājis uz veikalu, tādēļ arī cenšos uzturēt attiecīgu tīrību un tieši tādēļ arī es esmu tas, kurš testē dažādus mājās gatavotus līdzekļus.